Pocetna

Aluminijski sustavi za arhitekturu

*Područja ogranicenog pristupa
01 6264107

CORTIZO ecoefficient

Odrzivost je transverzalni kompromis u svim aktivnostima i proizvodima CORTIZO kao i s vise od 2.000 zaposlenika.

 

Medu svojim klijentima i uredima diljem Europe CORTIZO ima vise od 2400 lokacija za prikupljanje viska aluminija. Flota kamiona pod nazivom CORTIZO RECYCLING odgovorna je za prikupljanje aluminija i vracanje u proizvodne centre, a zatim u ljevaonice, cime se 100%  zatvora aluminijski ciklus "od kolijevke do kolijevke", 100% iskoristeno i reciklirano.


Svaki proizvodni centar CORTIZO ima svoje postrojenje za prociscavanje kako bi se osigurao sveobuhvatan tretman otpadnih voda koje nastaju u pogonima za eloksazu i plastificiranje. Nastali mulj iz tog procesa prociscavanja prevozi se u specijalizirane pogone za prikupljanje i obradu, osiguravajuci minimalan utjecaj proizvodnih procesa na okolis. Nakon prociscavanja, koristi se za izradu keramike, vatrostalne cigle i opeke, cementnih blokove za gradnju, proizvoda od celika, mineralnih izolatora, asfaltnih mjesavina, itd.

 

Osim toga, u svom glavnom sjedistu, CORTIZO ima dva kogeneracijska pogona koji koriste toplinu ispusnih plinova, cime se osigurava kontinuitet opskrbe energijom proizvodnih centara.

 

KREATIVNOST::AACCENTIA::REALIZACIJA